dissabte, de desembre 18, 2004

Brasil és selva al principi.

Brasil és selva al principi. Es la primera impressio quan arribes en avio. Palmeres gegants i cocos que t´ofereixen la seva mediciona. Hi há milers de fruites i d´elles en fan sucos de maracuja, açaí, manga, laranja, abacaxi, papaya, acerola, goiba, lixis, limao, melancia, melao, cajú, guaraná i altres que no m´enrecordo.

La primera impresio de Brasil és l´olor de selva enmitg de la ciutat de Río. I tenderetes de mil coses inimaginables al voltant d´edificis altiiiisims. Rio es compren des del pao de açucar i el favela tour. La segona impresio de brasil és que les ciutats son construides sense humanitat com são paulo. No hi há centres historics ni llocs on estar-hi.
Pero al costat tens les meravelloses platges paradisiaques amb papallones gegants, iguanes i camaleons, tucans i tortugues marines, eriçons i estrelles de mar. Peixos que mengen de la ma enmitg de l´aigua del mar i fan pesigolles. Cascades d´aigua freda i fruits que semblen sacs de gemecs. Pinyes al natural penjades als arbres. Tempestes tropicals i inundacions de tendes de campanya.
I Salvador, és la ciutat de les persones, de la gent tocant musica al carrer, ballant nit i dia i festa cada dia de la setmana. Pero tambe és la pobresa extrema que encara no haviem vist. Nens que demanen un sopar, sols un sopar. No pas diners ni et venen qualsevol cosa inutil. Tenen fam. Nens de sis, set, vuit anys tenen gana. Com la Carla de sis anys demanant pel carrer.
I Salvador és gent que sobreviu venent qualsevol cosa i te´ls has de treure de sobre cada tres minuts ( no exagero). La insistencia ens posa nerviosos a vegades i cansa i son molt insistents. La pobresa, és la pobresa que ho fa tot.
Pero no tot Brasil es selva, tambe hi ha zones ben seques com el sertao i terra vermella, o zones de mata atlantica o zones de palmeres i terra blanca...
I continuem el nostre viatge, já portem mês de 60 hores de omnibusos a l´esquena. Brasil es gran.
Marta
FOTOGRAFIES (Un xic enraderides):
Per seguir el viatge: http://www2.blogger.com/www.bolivioncerrado.com i el link a diari de viatge. Podeu afegir hi els comentaris que volgeu.